Регистрация

Запържено телешко със сос от билки и чесън

Запържено телешко със сос от билки и чесън
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1529

Телешко на тиган със заливка от чесън, риган и лимонов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г телешко (хапки или цяло парче)
  • 1 с.л. олио
  • 20 г масло
  • сол и пипер
  • 2 с.л. риган (ако имате пресен - още по-добре)
  • 5 с.л. зехтин
  • листата на 1/2 китка магданоз
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 3 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Телешкото нарежете на парчета или малки нетънки пържолки. Обтрийте със сол и пипер.

2. В тиган сгорещете олиото на силен огън и запържете от всички страни месцата за по 3 минути.

3. Намалете огъня на умерен, върнете месото в тигана, добавете маслото и оставете да се сготви до желаната степен на изпичане.

4. В купата на пасатора добавете магданоза, ригана, зехтина, чесъна, лимоновия сок, 1/3 ч.л. сол и 1/4 ч.л. черен пипер. Пюрирайте.

5. Готовите меса увийте за 10 минути в алумииево фолио да починат. Разпределете по порции и залейте със соса. Сервирайте и гарнитура по избор - връзва се идеално с картофено пюре.

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта