Запържено телешко със сос от билки и чесън
Телешко на тиган със заливка от чесън, риган и лимонов сок.
Необходими продукти:
- 700 г телешко (хапки или цяло парче)
- 1 с.л. олио
- 20 г масло
- сол и пипер
- 2 с.л. риган (ако имате пресен - още по-добре)
- 5 с.л. зехтин
- листата на 1/2 китка магданоз
- 3 с.л. лимонов сок
- 3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Телешкото нарежете на парчета или малки нетънки пържолки. Обтрийте със сол и пипер.
2. В тиган сгорещете олиото на силен огън и запържете от всички страни месцата за по 3 минути.
3. Намалете огъня на умерен, върнете месото в тигана, добавете маслото и оставете да се сготви до желаната степен на изпичане.
4. В купата на пасатора добавете магданоза, ригана, зехтина, чесъна, лимоновия сок, 1/3 ч.л. сол и 1/4 ч.л. черен пипер. Пюрирайте.
5. Готовите меса увийте за 10 минути в алумииево фолио да починат. Разпределете по порции и залейте със соса. Сервирайте и гарнитура по избор - връзва се идеално с картофено пюре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ