Запържени скариди със зеле и гъби
Морски дарове с шийтаке и Пак Чой.
Необходими продукти:
- 2 бр. Пак Чой (китайско зеле; или друго зеле по ваш избор)
- 500 г средно големи скариди
- 500 г гъби шийтаке (малки)
- 1/2 с. л. джинджифилова паста
- 1/2 с. л. чеснова паста
- 1 с. л. соев сос
- 3 нарязани зелени люти чили чушлета
- зехтин
- лимонов сок
Начин на пригтвяне:
Ето една проста рецепта със скариди, която отнема не повече от десет минути! Направихме я за пръв път и много ни хареса хрупкавия, свеж вкус. Пак Чой или китайското зеле се намира лесно в повечето магазини, както и гъбите шийтаке. Използвахме средно големи скариди, но мисля, че резултатът ще е добър и с друг размер. Рецептата би се получила и с всякакво друго месо и разнообразни зеленчуци, като бял боб, аспержи и зелен лук.
1. Загрейте зехтин в тиган.
2. Добавете джинджифила, чесъна и чили чушлетата.
3. Когато чилитата започнат да цвърчат (не отнема повече от минута), добавете гъбите и Пак Чой. Пържете 3 минути на силна температура.
4. Добавете соев сос.
5. Добавете скаридите. Пържете още 30 секунди на силна температура.
Не можете да излизате от кухнята докато готвите това, така че се погрижете да имате забавление по време на готвенето. Малко музика върши чудесна работа. А самата рецепта се изпълнява изключително бързичко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ