Запечени сандвичи с домат и сирене
Запечени сандвичи, намазани с чесън и заляти с винено-захарна глазура.
Необходими продукти:
- 1 франзела
- 2 големи домата
- сирене чедър
- нарязана скилидка чесън
- ¼ чаена чаша зехтин екстра върджин
- 1 ч.л. сол
- 1ч.л. прясно смлян черен пипер
- 1 ч.ч. балсамов оцет
- 2 супени лъжици кафява захар
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната. Нарежете франзелата на не много тънки филии и ги намажете със зехтин. След това ги печете за около 5-10 минути до златисто.
2. Докато чакате филиите да се запекат кипнете басамовия оцет, добавете кафявата захар и бъркайте докато се сгъсти.
3. След изваждане на филиите от фурната ги намажете с чесъна, наредете отгоре нарязаните домати и подправете със сол и пипер. Отгоре изсипете и винено-захарната глазура. Накрая поставете и резен сирене отгоре. Ако желаете може да добавите още глазура.
4. Сложете сандвичите обратно във фурната докато сиренето се разтопи. Сервирайте топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ