Печен чийзбургер с шунка
Топли двойни сандвичи с кашкавал и колбас.
Закуската с топли сандвичи е доста по-вкусна и уютна от варианта, в който прихапваме студен хляб с някаква плънка. За съжаление изисква и повече време за направата си, но какво са 10 минути готвене отгоре, ако обещава да ни нахрани с нещо наистина апетитно, за да започне денят подобаващо. Ето каква е хитрата идея на кулинарните от канала за готвене Tasty, които предлагат да си направим двойни сандвичи с плънка от разтичащи се сирена и резени колбас - шунка или бекон.
Първо отрязваме корите на фабрично нарязан хляб, а след това с ръце изтъняваме тестото, като го натискаме - гледайте във видеото как точно се прави. После нарязваме кашкавал, ементал или каквото друго жълто сирене харесваме. Върху едната филия редим сирена и колбас, като започваме и завършваме със сирена, за да се разтекат идеално. После намазваме страниците с разбит жълтък или яйце и залепяме втората филия отгоре. Натискаме с вилица, за да не се отвори при готвенето.
В тиган разтапяме масло и в него двустранно готвим хляба. Най-вероятно ще попие маслото още от първата страна, но все пак запържете и другата. А накрая по желание сервирайте в компанията на зеленчуци и сос за потапяне. Едва ли ще ви стигне количеството, колкото и да си направите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ