Запечени кренвирши под яйчена заливка
Лесно основно от кренвирши с яйца под коричка от кашкавал и домати.
Необходими продукти:
- 6 кренвирша (с готовност за още 1, ако потрябва)
- малко масло
- 2 стръка пресен лук
- 4 яйца
- сол и пипер
- лют пипер по желание
- 2 с.л. мляко
- 1 с.л. брашно
- 100 г кашкавал
- 4 чери доматчета
- листата на 2-3 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете кренвиршите напречно на кръгчета с дължина около 3 см. Постарайте се всички резени да са с еднаква дължина.
2. Намажете дъното и стените на тиган с диаметър 24-26 см. с масло като директно обтриете бучката в студения съд.
3. Подредете изправени кренвиршите в тигана един до друг със съвсем малко разстояние помежду им.
4. В купа разбийте яйцата с млякото, сол и пипер на вкус. Добавете лют пипер, ако искате пикантна храна.
5. Добавете брашното и разбийте отново. Наситнете пресния лук, изсипете в сместа и разбъркайте финално.
6. С получения сос залейте кренвиршите в тигана. Отгоре рендосайте или поръсете настъргания кашкавал равномерно.
7. Нарежете чери доматите на кръгчета и подредете върху ястието. Сложете на котлон на умерен огън, похлупете с капак и оставете да се готви 7-8 миннути.
8. Готовото ястие прехвърлете в чиния като нежно изсипете от тигана с доматите нагоре. Поръсете с наситнени листа пресен магданоз и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ