Запеканка с пилешко, хляб и лук
Пай от стар хляб с пилешко и карамелизиран лук.
Бон Апети
Излъчен на 30.01.2018
Многокомпонентно основно ястие с пилешко месо тип отворен сандвич готвят Лора и Стоян, за да дадат идея как да уползотворим стария хляб или как да си направим питателна храна за цялото семейство с месо, кашкавал и тестена част. А за да е глезоранско и наистина вкусно, се прави и пласт от карамелизиран лук, който придава сочност и сладост на храната.
Първо се заемаме с лука, като го нарязваме на плоумесеци и го запържваме в олио заедно с чесън. След това деглазираме с бяло вино, после добавяме и телешки бульон, сол, пипер и мащерка и оставяме да се готви. През това време намазваме хляба с масло и го запичаме на тиган. Пилешките пържоли от бут се обтриват със сол, пипер и подправки по желание.
Ястието се сглабя като на дъното на правоъгълна йенска тенджера или тава с високи бордове разпределяме лучената смес. Отгоре редим хляба, а върху него - пилешкото месо. После запичаме за 40-тина минути на умерена фурна. След това поръсваме с рендосан кашкавал, връщаме във фурната докато се разтопи, вадим и сервираме - непретенциозно, но засищащо и вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ