Задушен зелен боб с бекон
Боб с картофи и свинско.
Необходими продукти:
- 500 г плосък зелен боб
- 1 глава лук
- 500 г картофи
- 1/2 ч.ч. заквасена сметана или незаквасена сметана
- 4 ленти пушен бекон
- 1 л зеленчуков бульон или разтворено във вода кубче бульон
- сол и пипер
- магданоз
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука и бекона.
2. Обелете и нарежете картофите на четвъртинки.
3. Сипете малко зехтин в тенджерка и го сгорещете.
4. Прибавете лука и бекона и запържете няколко минути.
5. Сега прибавете картофите и бульона и гответе докато картофите са полу-готови.
6. Междувременно измийте боба и го нарежете на парчета с големина около 2 - 3 см.
7. Сложете боба при картофите и бульона.
8. Варете още 10 мин.
9. Прибавете сметаната и малко магданоз.
10. Овкусете, ако е необходимо, с още сол и пипер.
11. Поднесете с пушени свински наденички, по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ