Задушено свинско с мляко и бяло вино
Варено свинско в мляко с подправки и сос.
Необходими продукти:
- 2 кг парче свинско месо
- 50 мл зехтин
- 2 клонки розмарин
- листа салвия (градински чай)
- 4 дафинови листа
- скилидка чесън
- 1 ч.л. морска сол
- 100 мл бяло вино
- 750 мл мляко
- 1/2 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Месото разделете на две парчета от по килограм и обтрийте добре със сол и пипер.
2. В тенджера с голямо дъно сгорещете зехтина, добавете розмарина и салвията и щом зацвърчат, вкарайте и наситнения чесън.
3. Гответе една минута докато мазнината се ароматизира и добавете месото. Запечатайте добре от вссички страни. Общо трябва да отнеме около 10 минути.
4. Намалете огъня, налейте виното и изчакайте да изври. Налейте млякото, добавете дафиновите листа и изчакайте да кипне.
5. Прехвърлете в загрята на 175 градуса фурна. Гответе около 2 часа на тази температура.
6. Готовото месо извадете и увийте в лист алуминиево фолио. Соса прецедете и изсипете в касерола.
7. Подгрейте го на котлон докато остане около 400 мл.
8. Месото разгърнете, нарежете на филета и поднесете със заливка от соса и гарнитура по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ