Задушено свинско с боб от консерва
Свински хапки с червен боб и чушки в стил чили кон карне.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 600 г свинско месо
- 150 г лук
- 1 червена сладка чушка
- 1 жълта или зелена сладка чушка
- сол на вкус
- 1 ч.л. канела на прах
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. сух риган
- лют пипер или чили на люспи на вкус
- 1 с.л. кафява захар
- 4 скилидки чесън
- 250 мл вода
- 2 с.л. царевично брашно (не нишесте - не ги бъркайте)
- 1 люто чушле по желание
- 1 консерва 420 мл червен боб
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на кубчета, свинското месо на хапки, чесъна на много ситно, а чушките - на малки парченца.
2. Сгорещете на силен огън олиото и изсипете свинските хапки в него. Бъркайте и гответе докато се запечата за 3-4 минути.
3. Добавете лука и гответе още 3 минути при периодично мешане. След това добавете чушките и гответе още 2-3 минути. После намалете огъня на слаб.
4. Овкусете с канелата, солта, кимиона, ригана, лют пипер и кафява захар. Добавете чесъна и залейте с водата. Изчакайте да кипне, сложете капак и оставете да къкри на слаб огън 30 минути.
5. Поръсете царевичното брашно и разбъркайте. Оставете 2-3 минути да покъкри без капак.
6. Добавете наситнено люто чушле по желание и залейте с консервата боб с все водата от нея.
7. Оставете под капак за още 10-15 минути. След това поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ