Задушени яйца върху домати и лук
Задушени зеленчуци с яйца на очи.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 1 глава лук
- 8-10 чери доматчета
- 2 яйца
- сол и пипер на вкус
- 80 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Доматите измийте много добре и си ги оставете цели. Лука наситнете.
2. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука докато омекне и попие добре цялата мазнина.
3. Добавете чери доматите, залейте с водата и оставете под капак за 8-9 минути.
4. Открехнете съда, оформете две кладенчета в зеленчуците и чукнете яйцата в кладенчетата. Захлупете с капака за още 7-8 минути според желаната готовност на яйцата.
5. Махнете от огъня и овкусете със сол и пипер. Поднесете си с хляб по желание. Можете да хапвате директно от тигана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ