Задушени на пара ребра по китайски
Свински ребърца с китайски подправки.
Необходими продукти:
- 750 г свински ребра
- 1 с.л. китайско оризово вино (или сухо шери)
- 2 ч.л. царевично нишесте
- 1/2 ч.л. настърган надребно джинджифил
- 2 скилидки чесън, счукан
- 1/4 ч.л. смлян черен пипер
- 1 ч.л. олио за готвене
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Нарежете ребрата по диагонал на парчета от по 2,5-5 см. Смесете с останалите необходими продукти и прехвърлете всичко в плитък, огнеупорен съд, който се побира в уреда за готвене на пара (например формичка за пай). Оставете да се мариноват на стайна температура за 30 мин.
2. Сложете ребрата в стимера и задушавайте на средно силен огън 18-20 мин., докато ребрата вече не са розови. Докато задушавате, водата в стимера не трябва да свършва - добавяйте колкото е необходимо. Можете да ги печете и на фурна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ