Регистрация

Задушена сьомга с китайски подправки

Задушена сьомга с китайски подправки
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 4570

Филе от сьомга с цвят от лилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •  200 г филе от сьомга, овкусено със сол и черен пипер
  •  1 с. л. мирин
  •  1 с. л. оризово вино
  •  2 см. джинджифил, нарязан на кръгчета
  •  зелен лук
  •  сушен цвят от лилия (продават се на пакети в магазините за азиатски хранителни продукти)

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата заедно със сладкото оризово вино мирин, оризовото вино и джинджифила в тенджерка, сложете в нея бамбуковия съд за готвене на пара.

2. Надерете в него стръковете зелен лук, а отгоре сьомгата. Наръсете сьомгата със сушените цветове от лилия.

3. Задушавайте в продължение на 15 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта