Задушена кайма с яйца и домати
Запечени яйца на тиган върху кайма с лук и домати.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. олио
- 450 г кайма
- сол и пипер на вкус
- 1 ч.л. сладък пипер
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. сос Уорчестър, ако имате
- 3 твърди неголеми домата
- 4 яйца
- листенца магданоз
- 50 г кашкавал или друго твърдо сирене
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на кубчета, а чесъна - много на ситно.
2. Сгорещете на умерен огън олиото в тиган с незалепващо покритие и запържете лука за 2 минути. Добавете чесъна и гответе още 3 минути. Прибавете каймата и рохкайте докато стане на трохи.
3. Овкусете със сол, червен и черен пипер, соев сос, сос Уорчестър и разбъркайте. Намалете огъня и оставете под капак за 5 минути.
4. През това време измийте доматите и ги нарежете на малки кубчета. Изсипете ги в тигана, ръснете още сол и разбъркайте. Оставете под капак за 5 минути.
5. Оформете гнезда в каймата и чукнете яйцата. Ръснете и тях със сол и пипер. Рендосайте на ситно ренде отгоре 40 г от кашкавала и похлупете. Когато яйцата са в перфектната за вас готовност, разделете ястието в две отделни порции.
6. Поръсете с магданозени листа и рендосайте останалия кашкавал. Сервирайте и хапвайте докато е топло.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ