Желирани хапки с шоколадова глазура
Млечно желе с покривка от шоколад и лешници.
Необходими продукти:
- 1 с.л. желатин
- 1 ч.ч. ябълков сок
- 1 ч.ч. мляко
- 100 г тъмен шоколад
- 3 с.л. сметана
- 50 г орехи, лешници или бадеми
Начин на приготвяне:
1. Затоплете ябълковия сок и разтворете в него желатина според указанията на опаковката. Ако за 400 мл течност ще ви трябва повече от указаното количество в рецептата, съобразете се описа на опаковката на продукта и сложете повече желатин.
2. Леко охладената смес разбийте с млякото докато се получи пенлива текстура. Използвайте миксер - първо на средни, а после на високи обороти.
3. Излейте сместа в намаслена тавичка и приберете в хладилника. Добре е дебелината на желето да е около 1,5 см. Изчакайте да стегне.
4. Шоколада разтопете на водна баня и прибавете в него сметаната. Разбъркайте до хомогенизиране.
5. Стегнатото желе разрежете на квадрати или ромбове и подредете в плато.
6. Залейте отгоре с шоколада и поръсете с наситнени ядки.
7. Съхранявайте в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ