Естонски сос с говежда кайма
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3814
Сос с месо за всякакъв вид паста.
Необходими продукти:
- 500 г говежда кайма
- 1 ч.ч. зеленчуков или пилешки бульон
- 2 с.л. нарязан на дребно лук
- 2 с.л. брашно
- 1 скилидка чесън
- 1/2 ч.л. дижонска горчица
- 2 с.л. олио
- ½ ч.л. сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Леко запържете в олио нарязания лук и чесъна.
2. Добавете говеждата кайма и пържете, докато се сготви напълно.
3. Добавете солта, черния пипер и брашното и разбъркайте добре. Добавете бульона към сместа и оставете да заври. Намалете огъня, добавете дижонската горчица и оставете да къкри 3-5 мин.
4. Сервирайте с картофено пюре, варени картофи или спагети.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ