Есенно пиле с кестени и ориз
Печено пиле със запръжка от тиква, ориз, кестени и масло.
Бон Апети
Излъчен на 16.10.2015
Едни от основните продукти за българската есенна кухня са тиквата, ябълките и кестените. Е, тук се лишаваме от ябълки, но превръщаме традиционното пълнено пиле в една кулинарна народна ексцентричност. Какво ще рече това? Ами в обикновената оризова запръжка за пълнено пиле, рецептата за която знаем от бабите си, добавяме кестени и тиква, за да се получи нещо модерно и вкусно, опряно на корените на пълненото пиле по селски. За финал добавяме и розмарин и ето как минало и модерност на родното готвене си партнират в една рецепта. Заслужава си да се опита, особено от любителите на пълнените печени пилци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ