Регистрация

Есенно пиле с кестени и ориз



Есенно пиле с кестени и ориз
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3019

Печено пиле със запръжка от тиква, ориз, кестени и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.10.2015

 

Едни от основните продукти за българската есенна кухня са тиквата, ябълките и кестените. Е, тук се лишаваме от ябълки, но превръщаме традиционното пълнено пиле в една кулинарна народна ексцентричност. Какво ще рече това? Ами в обикновената оризова запръжка за пълнено пиле, рецептата за която знаем от бабите си, добавяме кестени и тиква, за да се получи нещо модерно и вкусно, опряно на корените на пълненото пиле по селски. За финал добавяме и розмарин и ето как минало и модерност на родното готвене си партнират в една рецепта. Заслужава си да се опита, особено от любителите на пълнените печени пилци.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта