Есенна супа от тиква
Лесна и здравословна тиквена крем-супа.
Необходими продукти:
За супата:
- зряла тиква цигулка, обелена, почистена от семената и нарязана на кубчета
- 2 ябълки, обелени и нарязани на кубчета
- 2 стръка целина, нарязани и почистени от жилите
- 1 средна глава лук, нарязан на кубчета
- сол
- канела
- индийско орехче
За дресинга:
- ванилов йогурт или просто кисело мляко с пачетче ванилова есенция
- кленов сироп
Начин на приготвяне:
1. Задушете лука в дълбока тенджерка с малко зехтин.
2. Прибавете тиквата, целината и ябълките, напълнете с вода, колкото да се покрият продуктите.
3. Оставете да ври до омекване на зеленчуците, като разбърквате от време на време, за да се сготвят равномерно.
4.Овкусете със сол, индийско орехче и канела. (Внимавайте с индийското орехче, защото придава много силен вкус, което не е необходимо тук.)
5.Сложете всичко в блендера и поднесете в голяма купа с дресинга, приготвен от равни части йогурт и кленов сироп и полят върху супата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ