Есенен пай с грозде на Джейми Оливър
Кейк с гроздови зърна, цитрусови кори и ванилов аромат.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 270 грама захар
- 180 грама масло
- 100 грама зехтин
- 150 мл мляко
- 400 грама брашно
- 1,5 ч.л. бакпулвер
- 500 грама грозде
- 2 портокалови кори
- 2 лимонови кори
- ванилия или ванилова есенция на вкус
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта докато увеличат размера си 2-3 пъти. Най-добре работете с миксер.
2. Добавете в яйчената смес маслото и зехтина и разбийте отново.
3. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и желаното количество ванилия и го прибавете към сместа, но този път разбърквайте внимателно с лъжица.
4. Добавете настърганите лимонови и портокалови кори, разбъркайте и оставете тестото да си почине за 10 минути.
5. Загрейте фурната на 180 градуса.
6. Прибавете 1/3 от гроздовите зърна в тестото, излейте го в застлана с домакинска хартия или намазнена и набрашнена дълбока тава и оставете да се запече за 10 минути в средата на фурната без вентилатор.
7. След това сложете отгоре и останалите 2/3 гроздови зърна и печете още 45 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ