Енчиладас с пилешко и боб
Мексикански тортили с месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 10 меки брашнени тортили
- 1 с.л. масло
- 1/2 ч.ч. зелен лук, нарязан на кубчета
- 1/2 ч.ч. зелени сладки чушки, нарязани на кубчета
- 1 1/2 ч.ч. вода
- 450 г консервиран боб
- 1 3/4 ч.ч. сирене "Монтерей Джак", настъргано (или друг вид сирене за сандвич)
- 2 домата, нарязани на кубчета
- 1 ч.ч. салца
- 1 1/2 ч.ч. накъсано варено пилешко месо
- 1 пакет ориз със сос по испански
Начин на приготвяне:
1. Сложете в микровълновата фурна маслото, зеления лук и чушките, непокрити за 2 мин. на най-силната степен.
2. Добавете водата и пакета ориз и варете още 10 мин.
3. Сложете боба, 1 ч.ч. сирене, доматите и пилешкото.
4. Разпределете по около 3/4 ч.ч. от тази плънка във всяка тортила и навийте на руло.
5. Напръскайте с готварски спрей съд за печене в микровълновата фурна и подредете тортилите със затворения край надолу.
6. Поръсете със салцата и останалото сирене.
7. Покрийте с найлоново фолио и оставете в микровълновата фурна на най-силната степен за 8 мин., като обръщате на всеки 2 мин.
8. Оставете да престои 5 мин. и свалете фолиото.
9. Може да оставите готовите тортили в хладилника, покрити с фолио, до 6 часа преди сервиране. Преди да ги затоплите отново, поръсете със салца и сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ