Елементарни овесени бисквити
Сладки с овесени ядки и масло.
Необходими продукти:
- 1,5 ч.ч. овесени ядки
- 2 яйца
- 100 г пудра захар
- 150 г масло
- 1 ч.л. бакпулвер
- 100 г брашно
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Извадете маслото от хладилника 1-2 часа по-рано, за да се размекне хубаво.
2. Овесените ядки запечете ЛЕКО на сух тиган - трябва им малко, за да се открехнат вкусовете им. Пресипете ги в купа и смесете с брашното, бакпулвера и щипка сол.
3. В друга купа с миксер разбийте маслото с пудра захарта и след като се получи бяла еднородна смес, вкарайте едно по едно яйцата в нея при непрестанно разбъркване на средни обороти.
4. Махнете миксера, заредете се с ръчна бъркалка и изсипете сухите съставки при маслената смес. Бъркайте до получаването на тесто. Приберете го в хладилника за половин час.
5. Застелете тава с хартия за печене. С ръце гребвайте от тестото и оформяйте сплеснати курабийки. Редете с отстояние.
6. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-10 минути. Изчакайте да се охладят преди да отлепяте от хартията.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ