Елегантни ябълкови щруделчета
Канелени щрудели с масло, ябълки и ядки.
Ябълков щрудел - идеален десерт или заксука за всяка част от годината, защото пресни ябълки има винаги. Как обаче да ги завиете майсторлъшки, за да радват окото при хапване, показват авторите на канала Dazzle Spoon. А с добавката от масло и канела, тестените сладкиши се превръщат в ароматно домашно сладко изкушение.
Първо в чопър се смилат орехите. След тях влизат и почистените ябълки. Смлените (но не н каша) плодове и ядки се смесват. Добавя се захар и канела и се разбърква. Следва да си разтопите масло на микровълнова фурна или водна баня. Не залагайте на олио, ако не постите, защото масълцето си придава специфичен приятен вкус на сладкишите. Една кора се намазва с масло, лепи се на втора и после се слага плънка. Завива се. Как точно да го направите лесно и красиво, гледайте във видеото.
Щруделите се пекат на 180 градуса за около 30 минути. После се поръсват с пудра захар и са готови за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ