Елегантен кекс с топки извара
Красив кекс с какао и извара.
Необходими продукти:
За тестото:
- 4 яйца
- 6 с.л. захар
- щипка сол
- 3 с.л. какао на прах
- 6 с.л. брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
За частта с изварата:
- 300 г извара
- 1 яйце
- 2 с.л. захар
- 3 с.л. брашно
- ковертюр или мармалад за украса
Начин на приготвяне:
1. Намазнете формичка за кекс с дупка. След това изрежете от хартия за печене нужната форма така, че да пасне по дъното и стените на формичката. Заниманието е много щуро.
2. Разбийте яйцата за тестото, като работите с миксер. После добавете и останалите продукти. Оставете настрана.
3. Пригответе сместа от изварата като по желание за начало минете изварата през цедка или гевгир, за да стане по-фина. След това смесете с яйцето, захарта и брашното. После разстелете изварата на дъното на формичката.
4. Отгоре залейте с тестото.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути или докато прецените че сладкишът е готов.
6. Изчакайте да се охлади и чак тогава извадете от тавата. С помощта на хартята става много лесно.
7. Изглежда страхотно, но по желание можете да нарисувате орнаменти с топинг или сироп от домашно сладко или да поръсите с ядки, пудра захар и готова декорация. Решете как ще ви харесва най-много.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ