Екстравагантна гарнитура за месо с лук и плодове
Странна компания за месца със сезонни плодове, кисела нотка и сладък лучен акцент.
Необходими продукти:
- 1 праскова
- 1/2 глава червен лук
- 2 с.л. лимонов сок
- няколко стръкчета магданоз
- сол и лют пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Обелете прасковата и я нарежете на малки кубчета.
2 Смесете с наситнения лук и полейте с лимонов сок.
3. Добавете сол и лют пипер на вкус.
4. Поръсете с наситнен магданоз.
5. Сложете по 1 с.л. от нетрадиционната гарнитура при сервирането на печени или пържени червени меса. Роднините и гостите ще останат шокирани от комбинацията, но тя е много вкусна и ще им допадне.
* В студените месеци, когато прасковите не са сезонни плодове, можете да опитате да замените плода с 200 грама пресен ананас, папая или манго. Екстравагантността и балансираната сладост на гарнитурата ще се запазят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ