Експресна супа с боб и домати от консерва
Лесна бобена супа с домати.
Тази супа е за всички, които нямат нито време, нито намерение да готвят, но искат да си хапнат топла боб чорба вкъщи. Ето хитра идея как да спасите вечерята или обяда.
Необходими продукти:
- 1 консерва (около 250 г) бял боб
- 1 консерва (около 250 г) червен боб
- 1 консерва (около 250 г) белени домати на кубчета
- сол и пипер на вкус
- чубрица и джджен на вус
- пресен магданоз и пресен лук за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Изсипете трите консерви в тенджера, без да отцеждате съдържанието от водата. Течността на консервите ще засили вкуса, така че по-добре я включете в ястието.
2. Добавете малко вода (около 200 мл) така че да се получи приятната гъстота, с която харесвате бобената чорба. Ако ви се вижда добре на гъстота, не добавяйте вода.
3. Опитайте на вкус и добавете подправки. Джодженът тук е особено важен, затова не го пренебрегвайте. Ако имате наденца в хладилника, добавете и нея в тенджерата, като я нарежете на големи хапки. Можете да я запечете отделно на тиган и да я поднесете чак накрая към супата.
4. Кипнете супата. Ако варите без наденица, то веднага след кипването, вече е готова.
5. Поднесете с наситнен магданоз или пресен лук по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ