Еко тост с пуешко
Сандвич с месо, сирене и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 авокадо
- сол и черен пипер
- 1 малка глава лук
- шепа рукола
- 6 филийки препечен черен хляб
- 3 бр. пуешки гърди (може и пилешки)
- лимонов сок
- 6 резена сирене (по ваш вкус)
Начин на приготвяне:
1. Запечете филийките в тостер.
2. Изчистете авокадото, намачкайте го с вилица и го смесете със ситно нарязания лук, малко сол и черен пипер и малко лимонов сок. Оставете авокадото в хладилника.
3. Подгответе пуешкото. Наръсете го със сол и черен пипер и втрийте добре.
4. Сложете в тиган малко зехтин, включете на слаб огън и наредете вътре месото.
5. Пуешкото месо ще побелее бързо. Засилете котлона и започнете да обръщате филетата, така че да се сготвят и от двете страни – за около 3-4 минути или до светло златисто.
6. Изключете котлона и оставете пуешкото да се досготви на остатъчната топлина. Покрийте тигана с капак, за да не изсъхва месото.
7. Извадете авокадото от хладилника.
8. Вземете 3 препечени филийки и наредете върху всяка от тях по малко от салатата от рукола, гледайте да я поставите в средата, за да не изпада отстрани.
9. Загребете две пълни супени лъжици от авокадото и ги разпределете върху салатата. Внимателно притиснете с гърба на лъжицата, така че авокадото да се посмеси със салата.
10. Отгоре сложете един резен сирене (препоръчително ементал, но може и друго, по ваш вкус). Оставете настрани.
11. Разрежете с много остър нож филетата на 2 (и проверете дали са сготвени добре - отвътре трябва да са бели, а не розови).
12. Сложете всяко от получените 6 парчета диагонално върху приготвените препечени филийки със салатата и авокадото. Покрийте с другите препечени филийки отгоре и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ