Дробчета с домати и индийски попдравки
Дробчета в пикантен сос с домати, лук, люти чушлета и подправки.
Задушени дробчета в доматен сос - тази рецепта съществува и в народната кухня, но в канала Всегда Вкусно се показва в нов вариант с индийски акцент и натрапчива пикантност, с аромат на джинджифил и чесън, куркума за разкош и задължителното масло, което да придаде плътност на ястието.
Първо дробчетата се почистват и овкусяват със сол, пипер, лютивина, куркума и гарам масала. Отделно се наситнява лукът и се рендосват пресни домати. В тиган се сгорещява маслото, запържват се лукът, чесънът и джинджифилът и се добавят доматите и подправки. След като сосчето покъкри 5 минути, за да се образува полезният от доматите ликопен и да се сгъсти, в него се добавят дробчетата и люти чушлета - колкото небцето може да понесе, но в дозите на приятната пикантност. Оставя се да се готви немного под капак, за да се запазят сочни дробчетата. На финала се поръсва с пресни листа магданоз или кориандър и се поднася топло-топло. С филийка хляб или картофено пюре, защото чисто може да налютва повече, пък и сосчето си иска нещо, което да го попие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ