Дробчета задушени в йенска тенджера
Пилешки дробчета с гъби, лук, моркови и домати.
Пилешките дробчета са любимото ястие на съпругата ми. Скоро я чаках да се върне от чужбина и преди да я взема от летището реших да я изненадам с тази моя хрумка. Ето и рецептата:
Необходими продукти:
- 500 грама пилешки дробчета
- 250 грама гъби
- 1 голяма глава кромид лук
- 1 глава чесън
- 2 моркова
- 2 домата
- черен и червен пипер на вкус
- сол, майорана, кардамон и босилек - сухи - аз слагам по 1 ч.л.
- вода
Начин на приготвяне:
Измивате гъбите и морковите и ги нарязвате съответно на шайби и колелца. Поставяте в йенския съд - това е едно от специфичните неща за тази гозба. Всичко сготвено в йенска тенджера е уникално на вкус. Нарежете сварените дробчета и ги сложете в съда. Обелвате лука и нарязвате на тънки филии, чесъна не се бели, просто отделете скилидките от главата. Както са с люспите ги измийте хубаво и ги поставете при другите продукти. Така ще се задушат и ще придобият мек сладникав вкус. Нарежете доматите на ситно и ги прибавете към ястието. Последно се добавят подправките и се налива студена вода, която да покрие продуктите с да пръста вода. Приготвя се във фурна на 200 - 250 градуса за около 1:30 часа. Сервирам го с пюре или задушени картофи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ