Домашно суфле негърче
Суфлета с шоколад и какаова коричка.
Необходими продукти:
- 175 г масло
- 175 г тъмен шоколад
- 4 яйца
- 200 г захар
- 85 г брашно
- какао за набрашняване на съда
Начин на приготвяне:
1. Преди да започнете каквато и да е работа по приготовлението на сладкишите, включете фурната на 180 градуса. Всчико става така бързо, че ще се изумите.
2. Намаслете си формички за мъфини, крем карамел или суфле и след това ги поръсете с какао на прах като следите да образува плътен пласт по дъното и стените. Не докосвайте с ръка, а само въртете купичката. В зависимост от големината ще са ви нужни около 6 формички. Ако използвате от най-малките, можете да направите и 12, но тогава намалете времето за печене с 2 минути.
3. В метална купа начупете шоколада и нарежете маслото. Пуснете ги заедно да се стопят на водна баня и да образуват вкусна шоколадова смес. Разбърквайте ги периодично.
4. В пластмасов съд счупаете яйцата и с миксер ги разбийте докато се образуват балончета. След това към тях добавете захарта, разбийте отново докато се разтвори и налейте леко охладената шоколадово-маслена смес. Остава само да прибавите брашното, като го сипвате постепенно, за да не се образуват бучки в тестото.
5. Пресипете тестото в намаслените и набрашнени с какао формички, като ги пълните малко над половината. Въпреки липсата на набухвател, сместа ще се надуе.
6. Фурната вече трябва да е достигнала до 180 градуса. Сега просто пъхнете формичките вътре и печете точно 12 минути. След това извадете съдинките и изчакайте търпеливо сладкишите да се охладят преди да се опитате да ги извадите. Ако печете в индивидуални формички, можете да сервирате директно с тях. Ако използвате съда за мъфини, не пропускайте при поднасяне да украсите десерта с пудра захар или друг вид декорация, която имате и харесвате. Страхотно се връзва и с топка сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ