Регистрация

Домашно сладко от сини сливи с орехи



Домашно сладко от сини сливи с орехи
Лесно   |   Порции 4 бурканчета   |   Видяна: 4101

Мармалад от сини сливи с ядки, кардамон и портокалова кора.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.09.2017

Домашните мекици, пържените неделни филийки или препечния хляб с масло идеално се връзва с вкусен домашен плодов мармалад, който да покрие хлебчето и да придаде неустоим вкус на сутрешната или следобедна закуска. Затова навиваме ръкавите и се захващаме да си направим конфитюр от сини сливи, който да обогатим с аромати и вкусове така, че да стане идеалната намазка за тестената закуска.

Първо сливите се почистват и нарязват на кубчета, а след това се смесват с голямо количество кафява захар, овкусяват се с кардамон и се поставят на слаб огън за един час. През това време се нарязват орехи и сушени сини сливи. Рендосва се и портокалова кора. Добавките се изсипват при къкрещите плодове и се готви още 10-тина минути. След това се добавя пакетче лимонена киселина за консервант и врялото сладко се разпределя в стерилизирани малки бурканчета. Те се обръщат с капачката надолу докато се охлади. А после може да се запъти към зимника или директно към трапезата.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. борш
  2. ус
  3. ча
  4. ПИЛЕ
  5. Торта
  6. Див
  7. риба
  8. рак
  9. 32

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта