Регистрация

Домашно маринована сланина с кожа и месце

Домашно маринована сланина с кожа и месце
Лесно   |   Порции 1 кг   |   Видяна: 2252

Домашно направена сланина или домашно мезе от мариновано свинско с коричка от подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 л вода
  • 130 г сол
  • 5 зърна бахар
  • 10 зърна черен пипер
  • 3 дафинови листа
  • 1 кг свински гърди с мазнината по тях; ако си намерите и с кожа по тях, ще е още по-добре или пък си купите кожа с прилежащ слой мазнини и месо с дебелина поне 4 см.
  • 10 скилидки чесън

За коричката от подправки:

  • 2 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сух кориандър
  • 4 дафинови листа

Начин на приготвяне:

1. Разрежете парчето месо на 4 или 6 квадрата или правоъгълника и положете плътно едно до друго на дъното на тава с капак или малка тенджерка. Йенската тенджера е най-подходяща.

2. Обелете скилидките чесън, разполовете ги по дължина и натикайте между месцата.

3. Сипете водата в тенджерка и изсипете в нея солта. Добавете зърната бахар и черен пипер и дафиновите листа и кипнете. Оставете да къкри на умерен огън 3 минути.

4. Залейте с врялвата вода с подправки месото с чесън в тавата и сложете капак. Оставете в стая за 1 час, след това приберете в хладилник за 5 дни.

5. След голямото чакане смесете подправките за коричката като накъсате или нарежете с ножица на максимално ситно дафиновите листа.

6. Взимайте парче месо, подсушавайте го добре в домакинска хартия или салфетка и след това овалвайте хубаво от всички страни в подправките като обтривате.

7. Опаковайте всяко парче индивидуално в лист хартия за печене, а после приберете в хладиник. Можете да съхранявате до 2 седмици. Вадете и си режете за мезе на тънки слайсове.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 5 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта