Домашно бързо кьопоолу ала Велчо
Зимнина в буркани от сини и зелени домати с чушки.
Необходими продукти:
- 6 кг патладжани
- 2 кг чушки
- 2 кг зелени домати
- няколко сурови червени домата
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изпичате продуктите (без червените домати) във фурна или на огън докато омекнат. Обелвате ги и ги нарязвате на парчета. Оставете ги в гевгир, за да се изцедят за около 1-1.30 часа. След това в голям съд ги разбърквате и ги осолявате на вкус. Поставяте в средни по размер бурканчета, а на края, преди да затворети самия буркан, е добре да сложите малко нарязан на парчета червен суров домат. Затваряте и варите, като след завирането на водата държите 15-20 мин.
При сервиране можете да добавите печени червени чушки или пресни червени домати. Хубаво е също така да се овкуси с чесън, олио и пресен магданоз. Това е нашата рецепта за кьопоолу, което лесно приготвяме и е свежо за мезе на ракийката през зимата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ