Регистрация

Домашни чаени бисквити с захарна поръска

Домашни чаени бисквити с захарна поръска
Средно   |   Порции 16 броя   |   Видяна: 1045

Домашни захарни бисквити за чай и кафе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 мл кефир или 100 г кисело мляко и 50 мл вода
  • 80 мл олио
  • 1 яйце
  • 300 г брашно
  • 3 с.л. захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 пакет ванилова захар или ванилова есенция
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. В купа разбийте киселото мляко с водата или изсипете кефира.

2. Добавете яйцето и олиото разбъркайте.

3. Прибавете 1 с.л. захар, щипка сол и ванилова захар. Размешайте отново докато захарта се разтвори.

4. Пресейте брашното с бакпулвера в купата и замесете еластично нелепнещо тесто.

5. Разделете тестото на 16 парчета като първо разполовите, после отделите четвъртини... и така.

6. Сипете 2 с.л. захар в чиния и си застелете голяма тава с хартия за печене.

7. От всяко късче тесто оформяйте продълговат сплснат фитил с дължина около 5-6 см., широчина около 2-2,5 и дебелина около 0,5 см. След това овалвайте в захарта и редете с отстояние в тавата.

8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути. Ако видите, че по-рано позлатяват, извадете веднага. Естественият им цвят е бял. Оставете бисквитите да починат още 5-6 минути и можете да схрускате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта