Домашни чаени бисквити с захарна поръска
Домашни захарни бисквити за чай и кафе.
Необходими продукти:
- 150 мл кефир или 100 г кисело мляко и 50 мл вода
- 80 мл олио
- 1 яйце
- 300 г брашно
- 3 с.л. захар
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 пакет ванилова захар или ванилова есенция
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. В купа разбийте киселото мляко с водата или изсипете кефира.
2. Добавете яйцето и олиото разбъркайте.
3. Прибавете 1 с.л. захар, щипка сол и ванилова захар. Размешайте отново докато захарта се разтвори.
4. Пресейте брашното с бакпулвера в купата и замесете еластично нелепнещо тесто.
5. Разделете тестото на 16 парчета като първо разполовите, после отделите четвъртини... и така.
6. Сипете 2 с.л. захар в чиния и си застелете голяма тава с хартия за печене.
7. От всяко късче тесто оформяйте продълговат сплснат фитил с дължина около 5-6 см., широчина около 2-2,5 и дебелина около 0,5 см. След това овалвайте в захарта и редете с отстояние в тавата.
8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути. Ако видите, че по-рано позлатяват, извадете веднага. Естественият им цвят е бял. Оставете бисквитите да починат още 5-6 минути и можете да схрускате.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ