Домашни солети със сусам
Хрупкави тестени пръчици със сусамови семена.
Заемаме се da_sgotvim_s_milena вкусни домашни солетки, с които да посрещнем наши приятели или такива на децата, защото хрупкавите тестени пръчици са радост за малки и големи. Знайте, че на видеото се вижда тава с 14 солетки, но от тази рецепта ще получите поне тройно количество. Просто Милена ги пече на порции, а вие можете да вземете по-голяма тава или да сложите две тави в средата на фурната едновременно, като все пак предвидите разстояние между тях.
Първо се замесва лесно тесто от брашно, сол, захар, зехтин и разтворена във вода мая. Следва да запретнем ръкави и да месим докато тестото спре да се лепи по ръцете и придобие гладка структура. Тогава намазняваме купа и го прибираме вътре, като покриваме с кърпа или стреч фолио, за да не хване коричка. След 45 минути премесваме и разточваме на кора с дебелина около 5 мм. Следва да нарежем хрустините с желана от нас дължина и да ги навием върху плота по специфичния начин, който е показан във видеото.
Подреждаме в тавичка, намазваме със зехтин, поръсваме с бял сусам, други семена по желание или едра сол на бучки и запичаме за половин час. Готово! Гостите могат да идват или дългоочаквания филм да започва.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ