Регистрация

Домашни соленки с кашкавал

Домашни соленки с кашкавал
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1657

Солени бисквити с кашкавал и смена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г брашно
  • 150 г твърд кашкавал
  • 100 г масло
  • 1 с.л. заквасена сметана или кисело мляко
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • щипка захар
  • лют пипер по желание
  • семена (мак, сусам, лен, копърово семе)

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното с бакпулвера, солта и захарта.

2. Рендосайте кашкавала на ситно ренде.

3. Маслото размекнете на стайна температура или за 10 секунди в микровълнова фурна.

4. Замесете тесто от сухите съставки, сметаната, кашкавал и маслото. Можете да го направите и в блендер. След това оформете сместа на топка, увийте в найлонов плик или стреч фолио и приберете в хладилник за 30-40 минути.

5. Набрашнете си хубаво плота, извадете тестото, разточете го на кора с дебелина около 0,5 см. Ако е прекалено меко, добавете още брашно.

6. Включете фурната да загрява на 200 градуса и си застелете тава с хартия за печене.

7. С отвора на чаша или формички за сладки изрежете соленките и ги подредете в тавата с отстояние една от друга. Поръсете със семена по избор. Печете за 10-12 минути докато крайщта започнат да порозовяват. През това време подгответе втората тава, ако не съберете тестото в една. Не бързайте да отлепяте соленките от хартията преди да се изстудили хубаво - може да се разпаднат.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта