Регистрация

Домашни соленки с гъби и спанак

Домашни соленки с гъби и спанак
Трудно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1392

Тестени охлюви със солена плънка от спанак и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 150 г масло + 1 с.л.
  • 2 яйца
  • мляко (колкото поеме; около 100 мл)
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. сода
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 250 г спанак
  • 300 г гъби
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. олио
  • 2 скилидки чесън
  • листата на 1/2 китка магданоз
  • сол и пипер на вкус (по-хубаво е с бял вместо черен пипер)
  • 200 г пармезан, кашкавал, чедър, гауда или друго жълто сирене по ваш избор

Начин на приготвяне:

1. Пресейте в купа брашното, добавете студеното масло и претрийте на трохи.

2. Добавете содата, бакпулвера, солта и яйцето и започнете да месите тесто. Наливате по малко мляко докато се получи нелепнещо тесто. Увийте в стреч фолио или найлонов плик за храна и приберете в хладилника за 30-тина минути.

3. Докато тестото се охлажда, направете плънката. Сгорещете олиото и добавете 1 с.л. масло. Запържете наситнения лук и щом стане прозрачен, добавете и нарязаните на малки парченца гъби. Гответе докато пуснат водата си и вкарайте и спанака, нарязан на лентички. Гответе докато течността, отделила се от гъбите, изври напълно.

4. Подправете с намачкан на паста чесън, сол и пипер на вкус.

5. Извадете тестото. Разделете на 2 топки и едната разточете на кора върху набрашнено стреч фолио. Кората трябва да е с размери 15х25. Разпределете плънката, поръсете с рендосан кашкавал и с помощта на фолиото завийте на руло, като фолиото си остане като външна обвивка. Вкарайте готовия солен салам в хладилника и направете същото и с втората топка тесто.

6. Когато са добре охладени и двата тестени салама, внимателно махнете стреча от тях и ги преместете в тава, застлана с хартия за печене. Намажете с второто яйце хубаво тестото.

7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-45 минути докато тестото хване златиста коричка. После нарежете на охлювчета.

* Ако тестото стане достатъчно твърдо и не се рони, можете да нарежете охлювчетата още преди печене. Така стават по-красиви, но е по-трудно и ще ви се наложи да печете на няколко пъти. Времето за печене ще спадне на около 20 минути.

Източик: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта