Домашни сладки с какаова маслена глазура
Курабийки с маслен топинг и пудра захар.
Необходими продукти:
За тестото:
- 200 мл сметана
- 100 грама масло
- 3/4 ч.ч. захар
- 1 пакет ванилова захар
- 2 яйца
- 3,5 ч.ч. брашно
- 1,5 ч.л. бакпулвер
За глазурата:
- 4 с.л. захар
- 2 с.л. какао на прах
- 1 с.л. мляко
- 1 с.л. масло
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното и бакпулвера заедно, за да се смесят хубаво. Разбийте яйцата със захарта. В купа ги смесете и добавете маслото (размекнато) и сметаната. Разбийте до хомогенизиране.
2. Когато тестото вече не може да се меси с миксер или домакинска бъркалка, започнете да го месите на ръка. Слагайте брашно, за да не се лепи. Когато спре да остава по ръцете ви, оформете го на топка и го приберете в хладилника за 2-3 часа.
3. Извадете тестото от хладилника и го разточете на блат с дебелина между 4 и 8 мм. С помощта на формички за сладки изрежете вашите курабийки и ги подредете да се пекат върху тава, постлана с хартиено фолио.
4. Печете за 15-20 минути в предварително загрята фурна без вентилатор на 180 градуса.
5. Пригответе глазурата като разтопите маслото на котлон, добавите захарта, какаото и млякото и оставите да кипне.
6. Когато сладките са готови, намажете ги с глазура или ако не ви се приготвя такава, поръсете с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ