Домашни рьощи с риба
Картофеи хапки с риба, крем сирене и див лук.
Необходими продукти:
- 500 г картофи
- 1 яйце
- 1 с.л. брашно
- 1 глава лук
- сол и пипер на вкус
- олио
- 100-150 г риба от вид по избор (за директна консумация)
- 100 мл крем сирене или майонеза
- див лук или магданоз за украса
Начин на приготвяне:
1. Изберете жълти пред розовеещи картофи, защото те са по-подходящи за пържене. Обелете ги и ги рендосайте на едро ренде.
2. Наситнете добре лука и го добавете към картофите. Прибавете още яйцето, брашното, сол и пипер на вкус и замесете картофена кайма.
3. Гребвайте с лъжица от нея и пържете двустранно в сгорещено олио. Вадете върху домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.
4. Върху всяко рьощи слагайте по малко майонеза или крема сирне и отгоре лепете парче рибка.
5. Украсете с листенца прясна подправка или див лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ