Хапки от панирано картофено пюре
Хрупкави картофени топчета с коричка от галета.
Необходими продукти:
- 800 г картофи
- 1 яйце
- сол, пипер и индийско орехче
- 50 г масло
- 2-3 с.л. мляко
- 1 глава лук
- 2 с.л. олио
- около 100 г галета
- растителна мазнина за пържене на маслена баня
- чесън, копър и кисело мляко за сос по желание
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите, обелете и намачкайте на гладко пюре с масло, мляко и подправки.
2. Чукнете яцето и разбъркайте.
3. Докато картофите се варят, наситнете лука и го запържете до златисто в олиото.
4. Добавете лука към пюрето и разбъркайте. Трябва да е много гъсто.
5. С мокри ръце оформяйте топчета от картофите и овалвайте в галета. Пържете на маслена баня до получаването на хрупкава златиста коричка.
6. По желание поднесете със сос за топкане от разбити наситнен копър и намачкан чесън в кисело мляко. На 200 мл кисело мляко се слагат 4-6 скилидки чесън, 2/3 връзка копър (само листата) и 1/3 ч.л. сол.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ