Домашни обикновени бисквити с ябълки, масло и канела
Домашни дебели сладки с ябълки, канела, ванилия и маслено тесто.
Необходими продукти:
- 3 ябълки среден размер
- 4 яйца
- 180 г масло
- 200 г захар
- 1 пакет ванилова захар или есенция ванилия
- 500 г брашно
- 10 г бакпулвер
- 1-2 ч.л. канела на прах
Начин на приготвяне:
1. Яйцата чукнете в голяма купа и добавете захарта. Разбийте с миксер докато захарта се разтвори и сместа се превърне в блед крем.
2. Разтопете маслото и го добавете в сместа. Разбийте отново с ваниловата захар или есенция. Ако харесвате аромата, можете да добавите и повечко.
3. Пресейте брашното с бакпулвера при останалите съставки. С лъжица внимателно го абсорбирайте към течните продукти и след това с приставките за тесто на миксера доразбийте.
4. Ябълките почистете от сърцевината, обелете и нарежете на малки кубчета. Смесете с канелата и разбъркайте. Изсипете в тестото и рбъркайте докато се разпределят добре.
5. Застелете голяма тава с хартия за печене. С голяма лъжица гребвайте от тестото, а с малка изсипвайте съдържанието на голямата върху хартията. След това с обратното на лъжицата посплеснете леко бисквитите и ги оформете, за да няма стърчащи краища. Редете ги с отстояние една от друга.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Оставяйте да починат още 10 минути след изваждане от фурната, за да не се залепят и разкъсат върху хартията за печене. Изпечете 2-3 тави, защото сместа е повечко. А след това ще разполагате с домашни бисквити за прихапване на закуска или всеки път, когато огладнеете.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ