Домашни бишкоти с плодов крем
Индивидуални шарлотки от бишкоти с плънка от два вида плодов крем.
Бон Апети
Излъчен на 24.04.2018
Домашни бишкоти, които се превръщат във вкусна хрупкава ограда за ягодово желе и боровинков крем готвят Лора и Стоян. Можете да разделите рецептата на три части - направа на бишкоти вкъщи, приготвяне на желиран крем от ягоди и сметана и спретване на боровинков крем. И да си изберете само една от тях или пък да сервирате бишкотите само с ягодовия сос.
Бишкотите се замесват предимно с миксер. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват до побеляване с кристална захар, а белтъците - на сняг с щипка сол. След това към белтъците се добавя пудра захар и се разбива докато се разтвори. После оставяме миксера и на няколко пъти добавяме белтъците към жълтъците, като бъркаме нежно с шпатула. Следва да поръсим и брашното през цедка и сместа за бишкоти е готова. Пекат се поръсени с пудра захар в предварително загрята фурна на 190 градуса за 10 минути. След това се оставят да починат и да се втвърдят.
Ягодите за крема се пюрират, а желатнът се накисва в хладка вода. Ягодовото пюре се прецежда и се разбърква с подгрятия желатин. Отделно се разбива сметана със захар на пяна и се добавя към ягодовия сироп. По аналогичен начин се прави и боровинковия сироп.
Ако искате да сглобите сладкишите по оригинален начин - гледайте предложението на Лора и Стоян за бишкотени кошнички с плодов крем. Но можете и просто да сервирате крема и бишкотите заедно, като измислите по-лесна за направа презентация.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ