Домашни банички с кайма
Закуска с месо и сметана.
Необходими продукти:
- 4 точени кори за баница
- 300 г кайма
- 100 г гъби
- 6 резена топено или пушено сирене (около 80-100 г)
- 100 мл квасена сметана
- 2 средни глави лук
- 2 скилидки чесън
- 4 стръка магданоз
- 200 г домати от консерва, сварени или доматено пюре
- чубрица
- риган
- черен пипер
- сол
- олио
- жълтък
Начин на приготвяне:
1. Направете запръжка от лука, каймата, доматеното пюре или доматите, гъбите, магданоза, чесъна и подправките.
2. Когато запръжката е готова, изсипете сметаната, за да се охлади и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
3. Намажете с тънък слой мазнина корите и от двете страни. Наложете една кора, сложете плънка, сложете втората кора и пак плънка. Наредете сиренето най-отгоре и завийте на руло. Повторете „експеримента” и с другите 2 кори.
4. Печете в намазнена тавичка на 200 ºС до покафеняване (около 25-30 мин.).
5. На 20-тата минута намажете с жълтък или разбито яйце.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ