Домашна пуешка шунка с подправки
Домашна шунка от пуешки бут с коричка от билки, горчица и чесън.
Необходими продукти:
- 4 с.л. сол
- 1 л вода
- 1,2 кг филе от пуешки бут
- 3 скилидки чесън
- 1 с.л. горчица
- 1 ч.л. лют пипер
- 1 ч.л. микс провансалски подправки или смесете равни количества босилек, розмарин и риган
- 1/2 ч.л. сух кориандър
- 1/2 ч.л. черен пипер - млян
- 2 ч.л. сладък червен пипер
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
1. Разтворете солта във водата и накиснете пушекото месо в тази саламура за два часа.
2. Смесете намачкания чесън с горчицата, лютия пипер, микса подправки, кориандъра, черния и сладкия пипер. Разбъркайте и залейте с олиото и соевия сос. Размешайте добре.
3. Отцедете месото от саламурата и обтрийте хубаво с ръце със сместа. Приберете в хладилник между 8 часа и 1 денонощие.
4. Застелете тава с алуминиево фолио и сложете парчето месо в нея.
5. Печете в предврително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. След това изключете печката и оставете месото в нея за още час. После извадете и след 5 минути можете да нарежете на слайсове - за мезе, основно или добавка към домашни сандвичи, хамбургери и пици.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ