Печени дюли на фурна
Няма нищо по-хубаво от печена дюла в студената зимна вечер.
Начин на приготвяне:
1. Ако нямате възможност да наберете от някой селски двор, закупете по-едри дюли. Измийте ги, но не ги белете а само ги подравнете с нож в долната им част. В горната съвсем леко ги цепнете на кръст. Не ги режете на парчета, просто ги наредете цели в съда в който ще ги печете.
2. Покрийте дъното на тавичката с половин сантиметър вода и я сложете в загрята на 200 градуса фурна. Печете около 30 минути. Пробвайте с вилица. Дюлите са готови, когато омекнат и леко се карамелизират в долната си част от собствения си сок.
3. Удивително е как този плод се трансформира толкова лесно в изключително полезен и ароматен десерт. Докато го приготвяте, къщата ви ще заухае страхотно на дюли, което създава несравним уют.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ