Домашна италианска пица с много месо
Пищна пица с домашно тесто и топинг от три вида колбас.
Необходими продукти:
- 175 мл вода
- 3,5 г суха мая
- 250 г брашно
- 1/2 ч.л. сол
- 2 ч.л. царевично или каротфено нишесте
- 2 с.л. зехтин
За топинга:
- 150 мл доматен концентрат
- 2 топки моцарела
- 150 г колбас от вид по избор (пепероне, чоризо или друго)
- слайсове шунка и бекон по избор
- няколко пресни гъби
- 1 домат
- 10 черни маслини без костилка
- 1/2 глава червен лук
- 80 г твърдо жълто сирене (пармезан, кашкавал, гауда, ементал или друго)
- 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Затоплете леко водата до телесна температура, изсипете я в стъклена чаша, добавете маята и разбъркайте.
2. Брашното пресейте в купа, разбъркайте със солта и налейте маята. Замесете тесто и щом спре да лепне по ръцете, го разделете на две топки, премесете, поръсете с брашно, покрийте с хавлиена кърпа и оставете за 1:30 часа да втаса в топла стая.
3. Разточете топките на много тънки кори. От това количество се получават две големи пици. Вземете си две тави за пица, поръсете дъната с по 1 ч.л. нишесте и сложете отгоре разточените блатове. Покапете ги с по 1 с.л. зехтин.
4. Следва да сложите по 75 доматено пюре, по топка моцарела, нарязана на кръгчета или кубчета, кръгчета колбас, слайсове шунка или бекон. Всички продукти за топинга са примерни и могат да бъдат пропуснати или земенени с друго по желание. Върху колбаса е ред на тънки полумесеци гъби, слайсове домат, нарязани на шайби маслини без костилки, полумесеци червен лук. На финала се поръсва с рендосани твърдо сирене и се покапва с по лъжица зехтин.
5. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 12 минути.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ