Домашна галета на микровълнова фурна
Смес за паниране от стар хляб и царевично брашно.
Необходими продукти:
- 1/3 стар хляб
- 1 и 1/2 ч.л. царевично брашно
Начин на приготвяне:
1. Хлябът нарежете на тънки филийки, а тях на лентички.
2. Подредете ги в чиния и ги пуснете за 8 минути на грил програма в микровълновата фурна на 750 W. Ако нямате микровълнова, ги наредете в тавичка, застлана с домакинска хартия и печете във фурна на 150 градуса за 25 минути. Не трябва хлябът да потъмнява. Ако започне да хваща коричка, го извадете по-рано. Варианта с фурната е по-рисков и изисква повече време, затова препоръчваме микровълновата печка.
3. В чопър приберете получените крутони и разбийте на трохи, като не прекалявате с надробяването. Ако са малко по-едрички панировката става по-вкусна. Ако нямате пък чопър, приберете изпечения хляб в плик, поставете върху дървена дъска и с точилка или стъклена бутилка намачкайте трохите.
4. Когато са готови по желание можете да смесите с царевично брашно. Много хора правят грешката да добавят подправки в самата панировка, но така овкусителите загарят и придават неприятен вкус на ястието. По-добре с подправките овкусете сместа, която после ще панирате в разкошната домашна галета.
5. Ако прецените, че тази галета ви е много, приберете я в сух буркан със стабилна капачка. Ако влезе влага, ще я развали.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ