Домашен тутманик с кисело мляко
Лесно | Порции 2
| Видяна: 9174
Бърза рецепта за тутманик със сирене и подправки.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 1 кофичка кисело мляко
- 16 с.л. брашно
- 7 с.л. зехтин (или олио)
- 1 ч.л. сода за хляб
- Щипка сол
- 100 г натрошено сирене (или извара или смес от двете)
- Червен пипер (по желание)
- Чубрица (по желание)
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с щипка сол и добавяме киселото мляко, в което сме разтворили содата. Разбъркваме до смесване и изсипваме мазнината. Накрая добавяме брашното, докато сместа го поеме. След това слагаме сиренето и червен пипер и чубрица по желание. Разбъркваме добре. Изсипваме в намаслена тавичка и печем около 20 мин. Когато тутманикът е готов, рарязваме на квадрати и поднасяме топъл или студен.
Най-важните съставки
брашно, зехтин, кисело мляко, сирене, сода бикарбонат, сода за хляб, сол, хлебна сода, червен пипер, чубрица, яйце
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ