Домашен салам от пилешко с подправки
Домашен пилешки салам от бутчета с чесън, желатин и подправки.
Необходими продукти:
- 1 кг месо от обезкостени пилешки бутчета без кожа
- 2 с.л. майонеза
- 1 пакет желатин
- 1 ч.л. подправка за пилешко или друга ваша любима подправка
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 2/3 ч.л. сол
- 4 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на много малки кубчета. Не минавайте през чопър или месомелачка, защото ще развалите текстурата. Хубаво е да е на парченца, но и те да не бъдат големи. Изсипете ги в купа щом ги нарежете.
2. Добавете избраните от вас подправки, сол и пипер. Сипете майонезата, желатина и намачкания чесън. Разбъркайте много добре.
3. Застелете дъска със стреч фолио като не го откъсвате от ролката. Напречно на дъската сложете 1/3 от сместа и оформете с ръце на руло. След това с помощта на стреча завъртете като бонбон. От това количество се получават три домашни пилешки саламчета. Завийте хубаво и стегнато в поне няколко пласта стреч фолио. След това добре оформете краищата като бонбони, за да не изтече желираният сос.
4. Получените бонбони сложете в лист алуминиево фолио и завъртете отново. Подредете в тава.
5. Пъхнете в загрята на 170 градуса фурна за 1-1:10 часа.
6. След изваждане изчакайте да се охлади и без да разплитате фолиото, приберете в хладилник за 5-8 часа.
7. Извадете, развържете бонбоните и имате домашен пилешки салам - вкусен, натурален, без консерванти и вредни добавки. Можете да го хапвате за основно, като мезе или да използвате за топинг на сандвичи.
Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ