Регистрация

Домашен пастет с телешки черен дроб

Домашен пастет с телешки черен дроб
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 16364

Как се прави пастет от месо вкъщи?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама телешки черен дроб (или говежд)
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 100-200 грама масло
  • олио за пържене
  • 3 дафинови листа
  • 1/2 ч.л. индийско орехче на прах
  • 3-4 зърна бахар
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте и нарежете на малки парченца черния дроб, като изчистите жилките и полепналите мазнини.

2. Настържете лука и моркова на едро ренде и загрейте олио в тигана. Запържете рендосаните зеленчуци и черния дроб за 5 минути до покафеняване.

3. След това добавете в тигана дафиновия лист, индийското орехче, бахара, солта и черния пипер и пържете още 15-20 мин. на умерен огън.

4. Заделете запръжката да изстине, след това вземете блендер или месомелачка и изсипете цялото съдържание на тигана вътре - включително и мазнината. Добавете маслото и смелете.

5. Ако пастетът е станал прекалено гъст - разбийте го с малко вода до субстанцията на заквасена сметана.

6. Приберете в хладилник да се стегне и след това си намажете вкусни филийки или бисквити. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта