Домашен немски леберкез
Топъл немски пастет или домашен леберкез.
Леберкез или немски пастет от червено месо готви Ути Бъчваров, като предлага вкусно основно с много месо, което по желание можете да поднесете със сладникаво-пикантен сос от манго, ароматни подправки, кафява захар, люто чушле, чесън и джинджифил. Получава се наситена с месо уфория от вкусове, която можете да хапнете вместо домашни пържоли.
Мръвките се наситняват докато са студени. Хлябът се накисва с мляко и сметана, а ледът се счуква в хаванче. Едва ли имате домашен кутер, затова използвайте чопър, като не забравите да добавите подправки на вкус към сместа - кимион, сол и пипер и малко кафява захар. Получената едра кайма с хляб и сметана се прехвърля във висок съд, може дори и гювече и се пече на водна баня на нисък градус за 1 час.
През това време можете да си направите соса за поднасяне, като счукате в хаванче скилидка чесън с бял пипер, къри, рендосан джинджифил, люто чушле, пушен пипер, малко кетчуп. В тиган се карамелизира захар в масло, в нея се добавят кубчета манго и соса от хаванчето и се готви до редуциране. А на финала месото се поднася с купичка от соса за потапяне. Гениална идея.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ