Дип с рачешко и майонеза
Топъл сос с крема сирене, майонеза, рачешко от консерва и лук.
Необходими продукти:
- 1 опаковка сирене Филаделфия
- 50 г майонеза
- 250 г месо от раци (консерва)
- 1 глава червен лук
- 1 с.л. лимонов сок
- сос Табаско (между 1/2 и 1 ч.л.)
- 120 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. В метална купа изипете крема Филаделфия и добавете майонезата.
2. Раците отцедете от соса на консервата и нарежете на ситно. Изсипете в купата.
3. Добавете наситнения лук, рендосания кашкавал, лимоновия сок и соса табаско. Разбъркайте много добре.
4. Запечете за 15-тина минути на 200 градуса в предварително загрята фурна. Дипът трябва да хване апетитна коричка.
5. Поднесете с хляб за мазане, сухари, солени бисквити, солети за потапяне или крекери. Можете предварително да намажете върху тестено изделие и да сервирате като ордьовър на хапки. Но да се топне директно в тази апетитна смес, е доста по-приятно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ